Taboe op relatietherapie

Als we op vakantie gaan, een verjaardag hebben of zelfs als iemand overlijdt delen we dit vaak op social media. We zijn trots op wat we doen, waar we zijn of waar we hard voor hebben gewerkt. Soms delen we omdat we zoeken naar steunende woorden en een manier om te delen in ons verdriet. Ook op het gebied van persoonlijke groei delen we onze ervaringen. Religie, groei in ons werk of mee groeien met je kinderen wordt als iets moois gezien waar we trots op mogen zijn. Maar hoe zit het met relatietherapie? Is dit iets om trots op te zijn of is dit privé?

Over het algemeen wordt er minder over therapie en relatietherapie gepraat. We delen het misschien met de mensen die dichtbij ons staan maar zeker niet op social media. Er is een soort schaamte als het hierop aankomt. Ergens moet je erkennen dat het niet goed met je gaat en je er niet meer zelfstandig uitkomt. Dat voelt als falen en dat delen we liever niet met anderen. In het contact met anderen en op social media zetten we het liefst een zo goed mogelijk beeld van onszelf neer. Het gaat goed op werk, het gaat goed met de kinderen en het huishouden draaiende houden is geen probleem. Maar wat een energie kost dit (onbewust). En dat alleen om een ervoor te zorgen dat anderen denken dat het goed met je gaat.

Wat kan er gebeuren als je toegeeft dat het niet zo goed met je gaat? Dat je huwelijk toch niet zo loopt als verwacht of dat je naast je kinderen, huishouden en werk eigenlijk geen tijd meer hebt voor je partner. Heb je dan gefaald? Nee, natuurlijk niet! Dat kan zo voelen maar dat is absoluut niet het geval. Juist erkennen dat het je soms teveel wordt is moedig. En op tijd op zoek gaan naar de juiste hulp is hierin een krachtige stap. Zo kan relatietherapie je helpen om je partner beter te begrijpen, wensen en doelen te bespreken en je weer een team te voelen samen met je partner. Of je kan er samen voor kiezen om op een zo goed mogelijke manier uit elkaar te gaan. Als je jezelf openstelt om deze keuzes te maken zul je je opgelucht voelen. Je hebt weer nieuwe energie om alleen of samen met je partner een goede toekomst tegemoet te gaan.

Stellen jij en je partner je open om het gesprek aan te gaan? Neem dan contact op voor een kennismaking en dan kijken we samen wat ik voor jullie kan betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *