Bewust tijd met elkaar doorbrengen

Hoe leuk is het om samen bewust tijd en liefde te besteden aan je relatie zonder dat het een stijve of formele setting heeft. Om vanuit het comfort van je eigen huiskamer, achtertuin of vakantieadres je liefde te laten groeien en bloeien! Mijn naam is Margiena van der Laan en ik werk als maatschappelijk werker en relatietherapeut. Net als de meesten van jullie probeer ik mijn werk, sport, vriendinnen/familie en nog veel meer te combineren met mijn relatie. Want ondanks dat je regelmatig samen bent met je geliefde betekent dat niet dat je ook daadwerkelijk bewust tijd met elkaar doorbrengt.

In mijn eigen relatie merk ik hoe snel ik verzand in de makkelijke optie. Vooral na een lange dag plof ik het liefst op de bank neer om verder te gaan met mijn Netflix serie. Dat is natuurlijk prima want laten we eerlijk zijn, je hebt niet elke avond energie of tijd om diepzinnige gesprekken te voeren. Toch is het belangrijk om wel dagelijks écht contact te maken met je geliefde. Probeer even los te komen van de dagelijkse activiteiten en op hetzelfde level te komen als je geliefde. Dit kan je helpen bij het versterken van jullie band, het leren kennen van elkaar en jullie behoeften en wensen. Daarnaast draagt het bij aan het voorkomen van problemen, zowel binnen jullie relatie als bijvoorbeeld op werk of in het contact met vrienden en familie. Door samen in gesprek te gaan over wat je voelt en denkt kan je elkaar steunen en spreek je eerder zaken uit waarvan je eigenlijk niet door had dat ze je zo raakte. De onderstaande tips kunnen je wat inspiratie geven om op een praktische manier wat meer tijd voor jezelf en je relatie vrij te maken.

Plan dagelijks een half uurtje waarin je samen de dag doorneemt:

Kies een tijdstip dat voor jullie uitkomt. Ga een rondje wandelen, kook samen avondeten of schenk een drankje in en bespreek hoe jullie dag is geweest.

Interesseer je in elkaars hobby:

Vraag eens aan je geliefde of jullie samen een potje Fifa kunnen doen en nodig hem eens uit als jij naar dat leuke woonwinkeltje gaat. Door uit je comfort-zone te stappen en samen ervaringen te delen versterk je de band tussen jullie!

Ga een uurtje eerder naar bed:

Maak het jezelf comfortabel en ga lekker tegen elkaar aanliggen. Want ook fysiek contact is tijd met elkaar doorbrengen. Dit kan ook een mooi moment zijn om samen de dag door te nemen.

Plan een date-night:

Blok een dag(deel) in je agenda en plan een leuke activiteit. Winkelen in een andere stad, samen uit eten bij jullie favoriete restaurant of een avondje naar de bioscoop. Zorg voor een oppas voor de kinderen en geniet van elkaars gezelschap!

Vergeet niet, alle vooruitgang is vooruitgang!

Verwacht niet van jezelf dat je een perfect gebalanceerd leven lijdt waarin je alles kan doen én nog dat beetje extra. Onze hectische levens zorgen er soms voor dat het is zoals het is. Er is morgen weer een nieuwe kans.  

Vind je het lastig om bewust tijd met elkaar doorbrengen vorm te geven? De relatiebooster box kan hieraan een leuke en positieve bijdrage leveren. Met de relatiebooster box word je ondersteund in de gesprekken die je voert, doe je leuke oefeningen waarbij je jezelf en je geliefde beter leert kennen en geef je samen bewust aandacht aan jullie relatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *