Je relatie in quarantaine

De laatste weken zijn voor iedereen lastig geweest. Je maakt je misschien zorgen over je familie, je werk of je gezondheid. Daarnaast moeten we zoveel mogelijk binnenblijven en zo weinig mogelijk contact met anderen hebben. Jij en je partner werken misschien wel thuis, je kinderen zijn thuis en ook je vrije tijd breng je thuis door. Hoe kan je de komende tijd op een goede manier door komen zonder dat je relatie, gezin of vrienden hier onder lijden?

We staan extra voor elkaar klaar. Er worden ontzettend veel leuke initiatieven uitgevoerd die eenzame en kwetsbare mensen deze tijd door helpen. Maar wat doe jij om jezelf, je relatie of je gezin deze quarantaine door te helpen? Want naast het zorgen voor anderen is ook het zorgen voor jezelf van groot belang. Ik heb wat leuke en praktische tips verzameld die je samen met je partner hopelijk weer wat energie geven om deze quarantaine zo goed mogelijk vorm te geven.

  • Ga op zoek naar positiviteit! Heb je een tuin waar je van geniet, een balkon waarop je lekker kan zitten of woon je vlakbij een park waar je af en toe kan wandelen? Kijk naar wat je wél hebt en focus hier op. Neem een break van de media als je merkt dat dit je gedachten negatief beïnvloedt. Deel met je partner wat de dingen zijn waar je van geniet. Positiviteit werkt aanstekelijk!
  • Maak tijd voor elkaar. Het is makkelijk om samen achter Netflix te gaan zitten of weg te duiken in je eigen hobby of werkzaamheden. Omdat je elkaar nu zoveel ziet lijkt het alsof je veel tijd met elkaar doorbrengt. Maar breng je deze tijd écht met elkaar of zit je op je eigen eilandje?
  • Neem samen ‘s avonds de dag door, ook als je allebei de hele dag thuis bent/werkt. Vraag hoe je partner de dag heeft beleeft, wat hij/zij heeft gedaan en wat er eventueel morgen moet gebeuren. Op deze manier weet je wat er speelt bij je partner zonder dat je hierin aannames maakt.
  • Neem tijd voor jezelf. Vooral als je kinderen hebt zul je merken dat je constant bezig bent met een balans te vinden tussen je werk, kinderen vermaken, tijd doorbrengen met je partner, huishoudelijke taken en noem zo maar op. Deze quarantaine kan ervoor zorgen dat je je onrustig voelt en non-stop ergens mee bezig bent. Zorg ervoor dat je ook tijd vrij maakt voor jezelf, want ook in quarantaine moet je soms opladen. Ga lekker alleen een stuk wandelen, ga een avondje in bad of zoek een andere activiteit die je alleen kan doen en waarbij je niet gestoord wordt. Op deze manier krijg je weer energie om in je relatie en gezin te steken.

Lukt het vandaag allemaal even niet? Dat is geen probleem! Het is heel normaal als je gevoelens en emoties je soms teveel worden. Probeer dan morgen weer met een nieuwe frisse blik naar je situatie te kijken. Een kleine verandering leidt tot een groot resultaat!

Ben je op zoek naar meer quarantaine tips? Neem dan een kijkje op de Instagram van Relatietherapie Egelantier. Hier vindt je tips en ideeën om je relatie gezond te houden de komende tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *