FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

 

Waarom zou relatietherapie mijn relatie kunnen bevorderen?

Relatietherapie kan bijdragen aan het inzicht krijgen in elkaar en jezelf. Jullie leren als partners elkaar te begrijpen en samen te werken door onder begeleiding situaties te analyseren en uit te spreken. Door middel van concrete doelen die zijn toe te passen op jullie dagelijkse relatie kunnen jullie gezamenlijk aan een toekomst bouwen

 

Is het mogelijk om individueel gesprekken te voeren?

Mocht u er behoefte aan hebben om individueel over uw (verbroken) relatie te praten dan is dit mogelijk. Ook is het mogelijk om met uw partner relatietherapie te volgen en daarnaast individuele sessies.

 

Hoe weet ik hoeveel sessies wij nodig hebben?

Na de intake wordt er een behandelplan opgesteld. Hierin wordt in samenspraak gekeken naar de hoeveelheid sessies die gewenst zijn. Dit is geen vast gegeven, als er verderop in het traject behoefte is aan meer of minder sessies kan dit altijd worden aangepast.

 

Waarom is het goedkoper om de gesprekken bij mij thuis te laten plaatsvinden?

Omdat relatietherapie Egelantier geen vaste kantoorruimte heeft vinden de gesprekken in eerste instantie plaats bij u thuis. Heeft het uw voorkeur om de gesprekken te voeren in een kantoor in Groningen dan is dit mogelijk maar worden de kosten hiervan aan u doorberekend.

 

Worden de kosten van relatietherapie gedekt door mijn verzekering?

Dit is per zorgverzekeraar verschillend. Bij een aanvullende verzekering is dit vaak wel het geval. Wilt u er zeker van zijn dan is het raadzaam om van te voren contact op te nemen met uw zorgverzekering.

 

Ik wil de relatie met mijn partner misschien beëindigen, kan ik dan ook relatietherapie volgen?

Uiteraard! De relatietherapie is er niet altijd op gericht om samen verder te gaan. Mochten jullie niet helemaal zeker zijn van de uitkomst en ervoor kiezen om uit elkaar te gaan dan is dat aan jullie. Door middel van relatietherapie kan er een goed onderbouwde keuze worden gemaakt.

 

Heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact op via info@relatietherapie-egelantier.nl.